Mijn laatste goede voornemen

 

Mijn laatste goede voornemen voor 2012 wilde ik persé uitvoeren voordat de wereld (ook al niet) vergaat op 21 december a.s.; een nieuwe website voor Commutaal. In WordPress, zodat ik een en ander op gepaste momenten zelf kan actualiseren. En kan bloggen. Mijn eerste website d.d. 2008 kon niet met me meegroeien, deze wel.

Ik was die vernieuwing al langer van plan maar ja… druk leven. En het kwam er ook niet van door een zelf bedachte hobbel. Aanvankelijk had ik namelijk het idee om alles zelf te doen en natúúrlijk kan dat, maar dat zou me veel extra tijd kosten. Het is vast niet moeilijk om je eigen fiets te bouwen, maar je kunt er ook eentje kopen. En dat geldt voor nog veel meer dingen. Soms is het misschien leuk, nodig, zinnig om je eigen trui te breien of koe te slachten maar wilde ik nou fietsen maken of  fietsen? Breien of er warmpjes bij zitten? Vieze handen maken of lekker eten?
Ik omzeilde de hobbel door het fietsenmaken oftewel ontwerp website over te laten aan Sandra Daniëls. Ze ontwierp eerder mijn huisstijl en eerste website, is vormgeefster van mijn inmiddels vermaarde serie kerstige nieuwjaarskaarten en behoort tot mijn netwerk alsmede vangnet van betrouwbare mede-professionals.

Mijn kerstkaart van dit jaar, met dank aan Sandra
Mijn kerstkaart van dit jaar, met dank aan Sandra

Intussen kon ik lekker verder fietsen; werken op mijn eigen vakgebied als tekstschrijver, redacteur en communicatieadviseur. Dat is al breed genoeg en in heerlijk hevige ontwikkeling, vanwege alle nieuwe en sociale media. Het was dan ook geen toeval dat de realisatie van mijn nieuwe website samenviel met die van mijn één na laatste goeie voornemen voor 2012; het volgen van de opleiding Webredactie Compleet. Ook uitgevoerd. Ik sta in de startblokken voor 2013 alsmede opdrachtgevers die ook verder willen 😉 .

Misschien moet ik hier bij wijze van intermezzo alsmede kanttekening opmerken dat mijn zakelijke taalgebruik helemaal verantwoord is hoor, dat u het maar even weet. In een blog als dit meen ik me echter meer te kunnen veroorloven dan ‘in opdracht van’. Mijn zakelijke teksten zijn per definitie leesbaar, maar met een doorgaans ander doel geschreven en dus niet altijd leuk.
En nou ik toch bezig ben; in voorkomende gevallen ben ik er helemaal voor, voor zo’n ‘geïntegreerde communicatiemix’ met kruiselings vermenigvuldigen en optellen van tweets, posts, updates, blogs, links, podcasts, videos. Om nog maar te zwijgen van de synergetische meerwaarde in combinatie met real life performance en publiciteit. Ik weet hoe het hoort en zelfs waarom, maar dit is mijn website en mijn kostbare tijd besteed ik liever aan mijn leven, opdrachten, gezin, vrienden want #ikbenookmaareenmens. En bovendien kijk ik altijd heel goed naar wat u nodig heeft om optimaal te scoren. Misschien kiezen we wel voor heel andere middelen, voorbij de waan van de dag. Sneller, goedkoper, krachtiger. Dat lijkt me wel iets voor een volgend blog.
Einde intermezzo.

Mijn planning qua website was echt realistisch, echt. Maar toch meende ik mijn nieuwe website te moeten aankondigen op mijn kerstige nieuwjaarskaart bij wijze van stok achter de deur, want niets menselijks is mij vreemd. En dat werkte want de nieuwe website werkt. En met Sandra gaat het ook weer goed, hè Sandra?

Dit is trouwens niet mijn eerste blog, dat lijkt maar zo. Want sinds begin 2010 schrijf ik sporadisch voor de ‘social website’ Den Haag Direct, niet als ondernemer maar als mezelf. Ik werd daarvoor benaderd als actieve bewoner; ik was coördinator publiciteit dus ook lid regiegroep Zeeheldenfestival en gangmaker van een burgerinitiatief. Die stevige maar onbezoldigde nevenfunctie heb ik dit jaar overgedragen. Voor Den Haag Direct blijf ik wel schrijven, nog steeds sporadisch want mijn werk beperkt zich niet tot die stad.

Mijn goede voornemen voor 2013 is dat ik gewoon voornemens ben. Veel voornemens, dat wel. Met liefst veel ambitieuze opdrachtgevers en mooie projecten. Geniet van de feestdagen en tot ziens!

Plaats een reactie